EUCLIDISCHE MEETKUNDE PDF

In de meetkunde worden twee figuren congruent (Lat: congruens, overeenstemmend, passend) genoemd als de ene isometrisch in de andere getransformeerd. De euclidische meetkunde is een wiskundig systeem dat wordt toegeschreven aan de Griekse wiskundige Euclides van Alexandrië. Zijn werk, de Elementen. English-Dutch Dictionary: Translation for euclidische meetkunde.

Author: Yozshuzahn Gakora
Country: Congo
Language: English (Spanish)
Genre: Video
Published (Last): 21 June 2012
Pages: 264
PDF File Size: 2.87 Mb
ePub File Size: 4.96 Mb
ISBN: 802-4-84744-453-6
Downloads: 4458
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Mezilabar

Twee figuren heten direct congruent als zij na verplaatsing zonder spiegeling precies over elkaar heen passen.

Categorie:Euclidische meetkunde – Wikiwand

Twee driehoeken zijn congruent als ze voldoen aan een van de volgende vier congruentiekenmerken. Eenvoudig gezegd zijn twee figuren congruent als zij na een geschikte verplaatsing precies op elkaar passen. In andere projecten Wikimedia Commons. Twee driehoeken zijn congruent, als elk van de drie zijden van de ene driehoek even lang is als een zijde van de andere driehoek.

Dit is in het algemeen niet het geval bij congruente, maar gespiegeldefiguren. Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Twee rechthoekige driehoeken zijn congruent als de schuine zijde en een rechthoekszijde van de ene driehoek even lang zijn als de schuine zijde en een rechthoekszijde van de andere driehoek.

  CHARVAKA PHILOSOPHY PDF

Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Van congruente driehoeken zijn de overeenkomstige hoeken gelijk.

Als twee hoeken van een meetiunde gelijk zijn aan twee hoeken van een andere driehoek, zijn ook de andere hoeken aan elkaar gelijk, aangezien de som van de drie hoeken graden is. Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina’s Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren.

Pons asinorum (meetkunde)

Overgenomen van ” https: Twee driehoeken zijn congruent als een zijde van de ene driehoek even lang is als een zijde van de andere driehoek en de aanliggende hoeken in de ene driehoek gelijk zijn aan de aanliggende hoeken in de andere. In de meetkunde worden twee figuren meetuknde Lat: Deze congruentiekenmerken zijn direct bewijsbaar uit de bovenstaande definitie van congruente driehoeken.

Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 25 mrt om Congruente figuren hebben alle euc,idische gemeen.

Het overblijvende geval HHH betekent slechts dat de beide driehoeken gelijkvormig zijn. Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis.

  CMI8738 MANUAL PDF

Twee driehoeken zijn congruent als twee zijden van de eerste driehoek even lang zijn als twee zijden van de andere driehoek en de ingesloten hoeken even groot zijn. Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Twee driehoeken zijn congruent als in de ene driehoek een zijde even lang is als een zijde van de andere driehoek, een aanliggende hoek in de ene driehoek gelijk is aan een aanliggende hoek in de andere en de beide overstaande hoeken aan elkaar gelijk zijn.