CALATORI STRAINI DESPRE TARILE ROMANE PDF

Get this from a library! Călători străini despre Țările Române. [Maria Holban; Ștefan Andreescu; Institutul de Istorie. CALATORI STRAINI DESPRE TARILE ROMANE IN SECOLUL AL XIX-LEA Serie noua. Volumul VI () Coordonatorul volumului: PAMELA BUSA. Calatori straini despre Tarile Romane by croitoru_eugen. c u t ä t a r i i pe n t r u g ä zd u i r e a u n o r m e m b r i a i s o l i e i. T o t o d a t ä.

Author: Goltigor Brakinos
Country: Nigeria
Language: English (Spanish)
Genre: Health and Food
Published (Last): 15 April 2010
Pages: 35
PDF File Size: 12.66 Mb
ePub File Size: 15.61 Mb
ISBN: 954-5-41618-409-4
Downloads: 81370
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Taurg

Dar am uitat sd spun ca. Carnenita, apartmand Ordinului nostru, i-ar fi impins butoiul sub picioare i i-ar fi provocat astfel caderea. Am innoptat pe deal in spatele [satului] lisenli. Cu greu s-a cxlatori auzit de o asemenea minune ca aceea care s-a petrecut acolo Hans Gruenen und facken dem Reusen.

La 16 iulie am hranit [anirnalele] la Gar la, am trecut Dundrea in timpul noptii. Totodata, nu trebuie omise nici legaturile i interdependentele care racordeaza revolutia romana la cea europeand, de la puncte comune in programe, la sperante de sustinere din partea unor puteri, la legaturi dincolo de granite intre organizatori. Clerul moldo-valah se imparte in cloud corpuri: Sost atacate stabiimentele particulare: Corvoada 0 tAierea padurilor nu se fac tairle pentru lucrarile autorizate de ordonante.

Nu trecea zi In care guvernul sa nu fi fost silit sa-si intrerupa pe o scurta vreme sedintele pentru a primi deputatiile din sate, care ii aduceau, ca semn ca se invoiesc si ele, un spic de grau si o vita-de-vie, inconjurate de snopuri de flori, dupa obiceiul cel vechi.

Si aceasta era cauza venirii lor: Vezi impresiile lor in Melton straini despre Wile? Domnul a sprijinit pnntr-o milostenie generoasa calatogi conventului dominican din Liov.

Aceste douA cerinte, 0 in special ultima dintre ele, au intalnit in Adunare o opozite violentd, care se ridica impotriva Rusiei 0 a sfar0t prin a vota refuzul intr-o manierd p. Nu trec zece ani fara ca recoltele sa fie expuse acestui flagel! Domnul Rtickmann dimpotrivd, indignat de conduita oamenilor pe care ii ajutase pand atunci, s-a adresat domnitorului pentru a protesta oficial impotriva actelor ilegale ale Adundrii. La 20 mai am hranit [animalele] la Kornaria, am innoptat la Musabei.

  HEJVUD POLITIKA PDF

Fapt iesit din comun, textul este dustrat cu nu mai putin de de desene, adesea marturii cu caracter de unicat. Ace Iasi lucru si in problema dorobantilor. In sfarsit, asa s-a intamplat.

CALATORI STRAINI, VOL II | Jon Jovi –

Marfile voastre trebuie sa stie cum am fost alesi pentru consulatul din Calaotri, meser Zoane de la Cabella, meser Calocio de Guizolfo si eu, si cum in anul am valatori spre a merge la Caffa8.

Este impartit in patru cartiere; fiecare cartier are comisarul, subcomisarii, epistafii5 inspectorii 0 venegeii6 gardienii lui. Contextul international Interesant este insa faptul cd, dincolo de intrigile lui Laski, amplificate de domnul Moldovei, Petru Rams, diplomatia occidentala a considerat misiunea lui Gritti ca avand resorturi mult mai subtile. Re latiile cu acesta au evoluat in cele mai bune conditii, consulul amintind drept exemplu momentul cuceririi cetatii Chi ha ianuarieeveniment despre care a fost de indatd desre pnntr-un emisar al voievodului.

Rezultatul era cel a0eptat. La 8 desppre am hranit [animalele] la Kornaria, am innoptat la Musabei. Cei dintai asupra calaori ne vom opri sunt peregrinii implicati In revolutia de lafrancezii Jean Henry Abdolonym Ubicini si cdpitanul A. Cat despre sperantele opozitiei, ele se bazau numai pe certitudinea ca, consulatul, singurul ascultat la Petersburg, nuli facea nici un deapre in a respecta legile regulamentare, pentru a ajunge la destituirea domnitorului, destituire care ar fi Insemnat de fapt supravietuirea ei.

Aceste carute nu le pazea nimeni, doar singur Dumnezeu, aci din romxne gerului fiecare, impreund cu caii, si-a gasit un adapost. Trecand Dunarea la Isaccea se ajungea de fapt in Imperiul Otoman. Am hotarat ca cu sa plec la voievod [Zapolya], iar regele Polomei sa trimitd in Boemia un ambasador. Zacand astfel, in mana dreapta intinsa mi s-a strecurat un soricel alb ca zapada, care atat a impins cu cdpsorul in nand pana ce rn-am trezit.

In afara educapei primite in Peninsula Italica, copilaria in Orient i-a inlesnit invatarea limbii osmane i grecesti. Odata igit la plimbare pe jos fara baston, numaidecat un buldog fad par, uscat, se repede a4: Cu toate acestea eu voi porni [ca] sa convoc o adunare sau dieta, ca sa aflu care este parerea celorlalti nobili, in scopul de a vedea ce este de neut.

  LM356 DATASHEET PDF

Calatori straini,vol.5, sec. XIX

Un loc important in insemnanle calatorului il ocupa Moldova. Cronologia este urmatoarea la 12 noiembrie Alessandri s-a opnt la Tabriz sa astepte iarna.

In fapt, conchidea Ubicini, nesiguranta era tot asa de mare la Constantinopol ca si la Bucuresti, ca. Cei trei mii de ostasi romani inarmati, alesi, porunciti pentru ajutorul dumneavoastra, si de paisprezece ori o suta de mii de accele din haraciul Tarii Romanesti, asa cum a fost poruncit, sunt gata”.

Cheiul din Braila, care a fost facut de cloud ori, a fost deteriorat de o inundatie a Dunarii, operatiunile de secare a baltii Cismigiu si primele lucrari la podul de peste Olt, care este Inca in lucru, au p. Precedentele cloud zile am mers doar printr-o vale in care curgea un thulet. Ne putem astfel imaginea dezordinea care existd in perceperea acestui impozit odios, caruia cabinetul imperial i-a refuzat reinstalarea sub administralia precedentA.

Călători străini,vol.sup.

A munt probabil inainte de In plus, sistemul defensiv al Ungariei suferea o degradare rapicia. La 1 septembrie [am plecat] de acolo. Urbea era renumita pnn ieftinatatea marfunlor. Din nou vodd scos-au porunca, 20 Asa in text. Textul lui Martin Gruneweg arunca o lumina noua asupra raportunlor Ordinului dominican cu Moldova calatoti ultimii ani ai secolului al XVI-lea i prirnii ani ai secolulut unnator.

Dupa ce devasteaza un tinut, invadeaza un altul L. La 23 noiembrie am incheiat traversarea. Toate acestea s-au petrecut in spatele carutelor Inca n-a prins de veste nici unul dintre stdpdni; dar fiindcd grecul nu vroia sd-si potoleascd sdlbdticia au aflat cu totii ce se petrecuse.

Avea mAinile atAt garile puternice incAt rupea cu patru degete un taler, indoindu-1 doar de cloud ori intr-o parte si in cealaltd.

Ubicini a parasit Tara Romaneasca, plecand mai romahe la Constantinopol.